Xarxes i projectes

 

El Centre d'Estudis Jurídics considera essencial la participació activa en diverses xarxes i projectes de caràcter internacional. Gràcies al seu impuls, l'organisme pot mantenir la seva actual oferta formativa en l'àmbit internacional.

A continuació, es descriuen les xarxes de formació judicial de les quals actualment forma part el Centre d'Estudis Jurídics:

Xarxa Europea de Formació Judicial (REFJ) o European Judicial Training Network (EJTN)

Amb seu a Brussel·les, la REFJ/EJTN aglutina a totes les institucions de formació de jutges i fiscals de la Unió Europea (així com les de molts Estats no membres que participen amb estatut d'observadors). Per part d'Espanya són membres l'Escola Judicial (Consell General del Poder Judicial) i el Centre d'Estudis Jurídics (Ministeri de Justícia).

Aquesta Xarxa, coordinada per la Comissió Europea, té per objecte:

  • Assegurar la qualitat del treball judicial europeu a través d'uns estàndards de formació i currículum d'alt nivell.
  • Promoure l'intercanvi d'informació i les millors pràctiques entre les institucions de formació judicial.
  • Contribuir a l'assoliment dels objectius definits a nivell europeu per a la formació judicial amb la finalitat de fomentar la confiança mútua entre les autoritats judicials.
  • Afavorir el desenvolupament del coneixement dels diferents sistemes judicials europeus, dels instruments comunitaris, del Dret comunitari i de les institucions europees, així com també dels idiomes de la Unió.

Dins de la REFJ/EJTN , el Centre d'Estudis Jurídics forma part del Comitè de Pilotatge (Steering Committe) així com dels Grups de Treball de Programes, d'Intercanvi, Metodologies, Lingüístic i Penal (d'aquest últim grup el CEJ actua com a coordinador).

Consulti la web de la REFJ/EJTN para més informació.

Annual Report 2020


Xarxa Euroárabe de Formació Judicial (REAFJ)

La REAFJ té com a finalitat constituir una xarxa d'intercanvi d'activitats formatives i de coneixement en la qual, des de la seva creació en 2011, s'integren les escoles i centre de formació de Jutges i Fiscals de diferents països de la Unió Europea (Espanya, França, Itàlia, Països Baixos, Bèlgica i Romania) i del món àrab (Marroc, Algèria, Jordània, Unió dels Emirats Àrabs). Compta amb una Secretaria General a Jordània i amb un Consell d'Administració del que forma part Espanya a través de l'Escola Judicial i del Centre d'Estudis Jurídics.

Aquesta xarxa persegueix fomentar la cooperació jurídica internacional entre els Estats de la Unió Europea i els de l'altra riba del Mediterrani i món àrab en general mitjançant el coneixement creixent de les diferents cultures i sistemes jurídics i la promoció d'intercanvis d'experiències i reformes per millorar la formació judicial i enfortir els Estats de Dret.


Xarxa de Capacitació de Ministeris Públics Iberoamericans (RECAMPI)

Es configura com una comunitat d'enllaç per a la cooperació, concertació i suport recíproc entre les Escoles i Centres Públics de Capacitació de Ministeri Públic d'Iberoamèrica (amb inclusió d'Espanya i Portugal).

Té com a finalitat contribuir a l'intercanvi d'informació sobre programes, metodologies i sistemes de capacitació judicial, facilitar la coordinació d'activitats entre els seus membres i planificar activitats conjuntes de capacitació. Tot això recolzat en una estructura organitzativa flexible i respectuosa de l'autonomia de cadascun dels seus membres.


Acadèmia de Dret Europea (Europäischen Rechtsakademie, ERA)

Fundació pública sense ànim de lucre que té per objectiu facilitar formació en dret comunitari als diversos professionals del Dret.

El CEJ forma part de la Junta de Govern de l'ERA, on estableixen les pautes generals per a les activitats de l'Acadèmia, es nomena als membres del Patronat, als membres del Comitè Executiu i al Consell d'Administració, s'aprova el pressupost i els comptes anuals del Consell d'Administració.

Consulti la web de l'ERA per a més informació.